Foto: Shutterstock kolāža
Darbdienu vakaros, kad tā vien gribas atgūt pa dienu iekavēto siltuma izbaudīšanu, būtu grēks ilgi un dikti kavēties virtuvē, gatavojot vakariņas. Kamēr vāras makaroni, sagriez citas sastāvdaļas, visu sajauc un vakariņas ātrai notiesāšanai būs gatavas!

Vienalga, kāda veida makaroni mājās ir atrodami, tie visi derēs salātu gatavošanai, pat lielie gliemežu formas, kuros var pildīt smalkākos gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Sālsūdenī novāra makaronus, bet uzmana, lai nepārvārās un nesaķep (noderīgus padomus par šo tēmu atradīsi šeit).

Tās 10 minūtes, kamēr makaroni vārās, velti pārējo sastāvdaļu sagatavošanai. Apcep vistas fileju, sagriež smalkākos gabaliņos šķiņķi, nokāš konservēto tunci vai apcep sēnes. Neaizmirsti par svaigiem dārzeņiem – tomātiem, gurķiem, papriku, kukurūzu, bet svaigumam pievieno salātlapas. Ja vēlies ko interesantāku, makaronu salātiem derēs arī augļi, piemēram, melone vai ananass, it īpaši, ja plānots pievienot vistas gaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!