Foto: Shutterstock kolāža
Eksotiskais avokado ir ne vien gards, bet arī ļoti veselīgs – tas ir vienīgais auglis, kas mūs nodrošina ar ievērojamu daudzumu mononepiesātināto tauku (šis tauku veids organismam ir īpaši ieteicams), kā arī ar gandrīz 20 vitamīniem un minerālvielām. Uztura speciālisti iesaka avokado lietot tieši svaigā veidā, lai maksimāli uzņemtu visas vērtīgās uzturvielas, kas ir šajā auglī, tādēļ salāti būs īstā izvēle veselīgai un garšīgai maltītei.

Regulāri uzturā lietojot avokado, vai samazināt dažādu saslimšanu risku, kā arī parūpēties par kopējo veselību, jo avokado samazina aptaukošanās iespējamību, uzlabo gremošanu, vienlaikus rūpējoties par veselīgu sejas ādu un matu izskatu, palielina enerģiju un sniedz organismam vēl daudz laba, ziņo portāls "Medicalnewstoday.com".

Lai noskaidrotu, vai auglis ir nogatavojies, viegli jāuzspiež – ja avokado ir stingrs, un piespiežot nav nekādu izmaiņu, tad vēl dažas dienas ir jāpagaida un jāatļauj tam kārtīgi nogatavoties. Ja avokado vēlies griezt šķēlēs, lai pievienotu salātiem, tad negaidi pārāk ilgi, lai tas nekļūst pārāk mīksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!