Regulāri uzturā lietojot avokado, vai samazināt dažādu saslimšanu risku, kā arī parūpēties par kopējo veselību, jo avokado samazina aptaukošanās iespējamību, uzlabo gremošanu, vienlaikus rūpējoties par veselīgu sejas ādu un matu izskatu, palielina enerģiju un sniedz organismam vēl daudz laba, ziņo portāls "Medicalnewstoday.com".
Lai noskaidrotu, vai auglis ir nogatavojies, viegli jāuzspiež – ja avokado ir stingrs, un piespiežot nav nekādu izmaiņu, tad vēl dažas dienas ir jāpagaida un jāatļauj tam kārtīgi nogatavoties. Ja avokado vēlies griezt šķēlēs, lai pievienotu salātiem, tad negaidi pārāk ilgi, lai tas nekļūst pārāk mīksts.
- Vai zināji, ka nepieciešamības gadījumā avokado var nogatavināt nieka 10 minūšu laikā. Kā to izdarīt, uzzināsi šajā padomrakstā.
Tā kā šim auglim ir neitrāla, riekstaina garša, tas sader ar daudz un dažādiem produktiem, ko ierasts izmantot salātu gatavošanai.
Tradicionāls garšu salikums ir avokado ar lasi, garnelēm vai konservētu tunci, bet ne mazāk lieliski garšo avokado–olu kombinācija, kas lieliski noderēs arī pildīšanai tortiljās, lavašā vai ziešanai uz maizes.
Ja esi izsalcis kā vilks, tad izmanto avokado sātīgu makaronu salātu pagatavošanai. Pastu vari aizstāt arī ar rīsiem, kuskusu, bulguru vai pērļu grūbām. Savukārt avokado ar biezpienu un zaļumiem būs spēcinoša maltīte pēc treniņa.
Lai rosinātu tevi avokado biežāk iekļaut ikdienas ēdienkartē, izvēlējāmies 22 ātri pagatavojamu bezgaļas salātu receptes.
Lai labi garšo!