Patiesībā plācenīši ir ļoti pateicīga izvēle tad, kad mājās ledusskapī nekā daudz vairs nav palicis. Ja ir kāda ola, dažas karotes miltu, var sajaukt kopā pat visneiedomājamākās sastāvdaļas un tad tās izcept izcilā maltītē. Ja no iepriekšējo dienu maltītēm pāri palicis kartupeļu biezenis, tas būs kā radīts plācenīšiem! To pašu var teikt par novārītiem rīsiem, griķiem un kuskusu. Pat vientuļais siera gabaliņš vai desas gals var būt plācenīšu sastāvdaļa, tāpēc atliek vien pievērsties kritiskai ledusskapja revīzijai un izmantot to, kas ir pieejams, lai pagatavotu vakariņas.
Plācenīšus pasniedz ar kādu sātīgu mērci, piemēram, skābo krējumu, kas sajaukts ar svaigiem zaļumiem. Derēs arī vieglākas jogurta mērces ar iemaisītiem mārrutkiem, svaigu gurķi vai saldskābo čili mērci.