Ja esi starp tiem, kas pieņem, ka saldējuma pagatavošanai vajadzīga liela pieredze vai vismaz saldējuma mašīna, tad esi kļūdījies, jo pat ļoti baudāmu rezultātu izdosies iegūt jau pirmajā gatavošanas reizē un pat bez īpašās iekārtas. Receptes saldējumu pagatavošanai ir dažādas – vienkāršākās un laikietilpīgākās, tas atkarīgs no tā, kādas sastāvdaļas izmanto. Ja vēlies fikso versiju saldējumam, tad ņem talkā jogurtu vai sablendē sasaldētus augļus, ogas, bet sātīgo krējuma vai uz saldā krējuma bāzes radīto saldējumu vajadzēs gatavot ilgāk, tomēr gala rezultāts neliks vilties. Padomus, ko ievērot, gatavojot saldējumu bez speciālās iekārtas, lasi šeit.
Parūpējies arī par saldējuma pasniegšanu – ideāli, ja pagūsi sacept vafeles, bet tikpat labi tie var būt deserta trauciņi, kuros saldējuma bumbas garnētas ar piparmētru lapiņām, šokolādes skaidiņām, riekstiem vai kādu mērci – šokolādes, karameļu, ogu u.tml.