Uz kraukšķīgas grauzdētas maizes šķēles uzlikta, lieliski garšos pat vienkārši cepta ola, it īpaši – ja to papildināsi ar kapātiem lociņiem vai citiem garšaugiem.
Vari olu arī iecept maizītē vai pagatavot maigu kulteni un tad likt to uz maizītes, papildinot ar šķiņķi vai lasi.
Arī vārītas olas vari likt uz maizītēm, sagrieztas ripiņās un papildinātas ar majonēzi (mājās gatavotas mērces recepti meklē te) vai pesto (šeit atradīsi variācijas pašgatavotām pesto mērcēm). No vārītām olām, sakapājot tās un pievienojot krēmīgo avokado, vari pagatavot gardus salātus ziešanai uz maizes.
Plaucētu olu pagatavošana ir daudz vienkāršāka, nekā šķiet, jo vajadzīga vien roku veiklība un šādu tādu knifiņu zināšana. Te atradīsi izsmeļošus padomus. Mēs garantējam, ka plaucētu olu gatavošanā ieguldītās pūles nebūs veltas, jo šādi gatavotas olas uz maizītēm izskatās izcili kārdinoši un garšo vienkārši lieliski.
Lai iedvesmotu tevi jaunu kulināro virsotņu sasniegšanai, izvēlējāmies 14 olmaizīšu receptes, kas noderēs gan īsteniem pavārmākslas lietpratējiem, gan virtuves "nezinīšiem".
Lai garšīgas tev šīs brīvdienas!
Karaliskās brokastu maizītes ar sparģeļiem un plaucētu olu
Tava mamma noteikti ir tā vērta, lai Māmiņdienas rītā tu viņu palutinātu ar īpaši karaliskām brokastīm – svaigi grauzdētu maizīti, kas papildināta ar bekonā ietītiem sparģeļiem un plaucētu olu. Šis ēdiens izskatās tiešām kārdinoši, garšo pasakaini, turklāt to var pagatavot nepilnas pusstundas laikā. Viņa to noteikti novērtēs!
Salāti ar olām un avokado, ko pildīt maizītēs
Sātīgi un gardi olu, gurķu un avokado salāti. Visu sajauc ar mērcīti, kas pagatavota no grieķu jogurta un avokado.
Sātīgās brokastu karstmaizes ar šķiņķi un sieru
Sātīgas brokastu maizītes ar sieru un šķiņķi franču gaumē jeb "croque monsieur". Īpaši labi garšos, pasniegtas ar svaigiem zaļajiem lapu salātiem, kas aizdarīti ar atsvaidzinošu Dižonas sinepju–citronu mērci.
Brokastu olas maizes garoziņā
Kad vārītas olas vai ceptas vēršacis apnikušas, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko jaunu. Cepta ola maizes garoziņā labi izskatīsies uz šķīvja, noteikti raisīs bērniem lielāku interesi par maltīti, un labi garšos kā brīvdienu laiskajās brīvdienās, tā steidzīgajos darba dienu rītos.
Brokastu sendvičs ar avokado-olu salātiem
Dienas pirmajai ēdienreizei jābūt sātīgai, un šeit vietā būs avokado un vārītas olas, kas izkārtojušās starp pilngraudu maizes riecieniem.
Brokastu karstmaizes ar sieru, šķiņķi un olu
Gardas, sātīgas un ātri pagatavojamas brokastu karstmaizes franču gaumē jeb "croque madame" – ar sieru, šķiņķi un ceptu olu.
Ātrās olmaizes ar sieru un zaļumiem
Sātīgas olmaizes ar staipīga siera "cepuri" un zaļumiem – vienkāršs un garšīgs brokastu ēdiens, ko var pagatavot pāris minūšu laikā. Ja vēlies, vari papildināt olmaizes ar kraukšķīgām zeltaina bekona šķēlēm vai pasniegt ar viegliem salātiem.
Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
Pusdienu grauzdiņš ar apceptām sēnēm, kale kāpostu un plaucētu olu
Sviestā apceptas sēnes, gardais kale kāposts un plaucēta ola – sastāvdaļas vieglām pusdienām. Pasniedz līdzīgi kā salātus, skaisti izkārtotus kārtās uz apgrauzdētas maizītes.
Mīlestības grauzdiņš – maizē iecepta ola
Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!
Olu un lociņu smēriņš jeb salāti maizītēm
Ātrie olu un lociņu salāti maizītēm. Izmanto kā smēriņu, ziežot uz maizes ar nazi. Ja uzkodu vēlies pikantāku, pievieno vairāk sinepju.
Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu
Gatavojoties Lieldienām, Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce aicina pagatavot vienkāršu un neierastu brokastu ēdienu svētku cienastam - kraukšķīgu bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu.
Gardā rudzu maizīte ar paipalu olu, spinātiem un prošuto šķiņķi
Sajūti, kā nokraukšķ tumši brūnā garoziņa, kas aptver visu vērtīgo - šķiedrvielām bagātos rudzu pilngraudu maizes valgajā mīkstumā, ķimeņu pikantumu un rudzu iesala saldeno garšas niansi…
Grauzdētās brokastu tomātmaizes ar ceptām olām
Vienkāršas, ātri pagatavojamas, bet ļoti gardas, sātīgas un glītas maizītes, kas būs tava brīvdienu brokastu galda rota.