Mans jūnijs allaž garšos pēc zemenēm, rabarberiem, mājās gatavotiem saldējumiem, svaigiem salātiem visdažādākajās variācijās un latviskiem ēdieniem, kas tiek likti galdā, vasaras saulgriežus svinot. Tad gan gluži par pienākumu uztveru sklandraušu tapināšanu, pīrāgu, plātsmaizes un saldskābmaizes cepšanu lauku mājās, kur jūnijā viesi ir neatņemama sastāvdaļa teju katrā nedēļas nogalē. Tieši tāpēc jūnijs vairāk vai mazāk ir kā svētku mēnesis, kad svinam gan saulgriežus, gan vasaras atnākšanu, ko tik ilgi, ilgi gaidījām. Izbaudām līdz mielēm šo debešķīgo laiku! Par svētkiem runājot, šīs neceptās siera kūkas recepte būs ideāli piemērota lielākiem un mazākiem svētkiem.
''Tasty'' redaktore Jolanta Roze atklāj, ka viņai jūnijs iezīmējas ar smilgās savērtām meža zemenēm, jaunajiem kartupeļiem, kas bagātīgi aizdarīti ar sviestu, un katrā piemājas dārziņā lekni sakuplojošajām dillēm un, protams, pirmajiem mazsālītajiem gurķīšiem, kas – kā jau pirmie – ir īpaši kraukšķīgi.