Viena no problēmām, ar ko saskaras gan pavārmākslas iesācēji, gan nereti arī pieredzējušas saimnieces, ir neziņa, kā tad pareizi vārīt spageti.
Jāsāk ar to, ka nevajag ekonomēt uz kvalitātes rēķina. Ja nopirksi nekvalitatīvu pastu, kurā ir par maz cietes, spageti vāroties izšķīdīs un salips, veidojot nebaudāmu ķopsi. Labāk izvēlies augstākas kvalitātes pastu, jo tā noteikti neliks vilties.
Lai pastas stienīši nesaliptu, to vārīšanai vajadzētu izvēlēties liela izmēra katlu, tad piebriestot tiem būs pietiekami daudz vietas un spageti nesalips.
Vārīšanas laikā ūdenim jāpievieno nedaudz eļļas – arī taukvielas var palīdzēt spageti nesalipt. Kad ūdens katliņā uzvārījies, pievieno tam dažas šķipsnas sāls.
Precīzi ievēro uz iepakojuma norādīto spageti vārīšanas laiku – šajā gadījumā eksperimenti nudien nebūs vietā.
Kad spageti uzvārījušies, nenokās tos pārlieku cītīgi, atstāj katliņā vismaz pāris ēdamkarotes ūdens, pievieno nedaudz eļļas vai kriksīti sviesta un apmaisi spageti – tas novērsīs salipšanu, it īpaši, ja jāgaida kāds brīdis, kamēr gatavojas mērce.
Sālsūdeni, kurā vārījušies makaroni, neizlej ārā, bet izmanto mērces pagatavošanai, šādi tā izdosies tumīgāka.
Lai labi garšo!