Kad pievēršamies saldēto produktu revīzijai, katru gadu arvien no jauna pārliecinamies, ka pērn esam pārcentušies ar krājumu sagatavošanu, jo pat lielākā daļa visai bieži vasaras sākumā vēl nav notiesāta. Mācīties no kļūdām vajadzētu, bet nezūdībā likt sasaldētos vitamīnus gan ne.
Ja maisiņos, kastītēs savu kārtu gaida neapstrādātas saldētas ogas, izvēles iespējas to gatavošanā ir lielākas. Var likt tās kūkā, sacept plātsmaizes veidolā vai pat pievienot siera kūkas masai, iegūstot patīkamu kontrastu starp saldo un skābo. Veselas ogas var pievienot arī kēksiņu mīklai – tie izcepsies krietni sulīgāki. No saldo ēdienu gala stingrās ogas labi derēs ķīselim, kompotam, saldās zupas gatavošanai, turklāt ne vienmēr tai jābūt blendētai. Vēl saldētās ogas var piebērt gatavajai biezo pankūku mīklai īsi pirms cepšanas, un ierastās pankūkas garšos pavisam citādāk. To pašu var attiecināt arī uz vafeļu mīklu, bet, ja netīk cept, pagatavo saldo ēdienu no putukrējuma, zefīriem un saldētām ogām, kas katrā kumosā līdzsvaros saldumu.