Zupa savulaik esot radusies tieši ar šādu mērķi – pagatavot gardu maltīti, izmantojot tos produktus, kas pieejami, lai neko nevajadzētu mest mēslainē. Senākos laikos, kad vēl Krievijā vēl nebija "ieceļojuši" tomāti, soļankas galvenās sastāvdaļas bija gurķu sālījums, trekna gaļa un piemājas dobē izaudzēti dārzeņi.
Pastāv uzskats, ka īstenai soļankai ir jābūt pagatavotai no vismaz četru vai pat piecu veidu dažādiem gaļas produktiem, neiztiekot arī bez iepriekš novārītām nierēm. Bet lieliski garšos arī no zivīm gatavota soļanka.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit