Ja esi lēmis par labu veģetārai maltītei dienas noslēgumā, izvēlies, kādus dārzeņus gatavosi – tie var būt jaunie sakņu dārzeņi (burkāni, kartupeļi, bietes), bet tikpat labi var likt lietā ziedkāpostu, tomātus, baklažānus vai pat sēnes. Ja dārzeņi nešķiet gana sāti jebkādā pagatavošanas veidā, papildini maltīti ar graudaugiem, piemēram, makaroniem, grūbām, pupiņām vai rīsiem. Kreptīgumu piešķirs arī siers, un to var izmantot gan salātos, gan zupās un sacepumos. Savukārt lielos šampinjonus vai portobello sēnes var pildīt ar kūpinātu sieru, dārzeņiem, majonēzi un cept cepeškrāsnī – sanāks ļoti sātīga maltīte.
Tā kā šobrīd zaļumi, salātlapas pieejamas pašā plaukumā, izmanto tos visā godībā, bagātīgi pārkaisot jau pagatavotajam ēdienam, bet, piemēram, spinātus iekļaujot kā maltītes pamatsastāvdaļu zupā vai makaronu trubiņās.