cepti dārzeņi vakariņas
Foto: Shutterstock
Veģetārs ēdiens nebūt nenozīmē, ka nesajutīs sātu un ēstgriba tā arī paliks knapi apvaldīta. Tieši pretēji, ir virkne ēdienu, kas krietni veselīgākā veidā radīs sātu, tāpēc, ja vakarā nav luste cept kotletes, karbonādes un grilēt šašliku, aizlienē kādu no šīm receptēm.

Ja esi lēmis par labu veģetārai maltītei dienas noslēgumā, izvēlies, kādus dārzeņus gatavosi – tie var būt jaunie sakņu dārzeņi (burkāni, kartupeļi, bietes), bet tikpat labi var likt lietā ziedkāpostu, tomātus, baklažānus vai pat sēnes. Ja dārzeņi nešķiet gana sāti jebkādā pagatavošanas veidā, papildini maltīti ar graudaugiem, piemēram, makaroniem, grūbām, pupiņām vai rīsiem. Kreptīgumu piešķirs arī siers, un to var izmantot gan salātos, gan zupās un sacepumos. Savukārt lielos šampinjonus vai portobello sēnes var pildīt ar kūpinātu sieru, dārzeņiem, majonēzi un cept cepeškrāsnī – sanāks ļoti sātīga maltīte.

Tā kā šobrīd zaļumi, salātlapas pieejamas pašā plaukumā, izmanto tos visā godībā, bagātīgi pārkaisot jau pagatavotajam ēdienam, bet, piemēram, spinātus iekļaujot kā maltītes pamatsastāvdaļu zupā vai makaronu trubiņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!