ugunskurs jāņi katls zupa pikniks
Foto: Shutterstock
Kad iepriekšējā vakarā līgots līdz spēku izsīkumam, pastāv ļoti liela iespējamība, ka nākamajā dienā prāts nenesīsies uz lieliem varoņdarbiem, bet šašlika, pīrāgu un alus nomocītie puncīši alks pēc siltas, spēcinošas zupiņas.

Uz ugunskura vārīta zupa ir lielisks veids, kā bez īpašām pūlēm garšīgi un sātīgi pabarot lielāku svinētāju pulku, turklāt tas būs arī izklaidējošs pasākums, jo katram jāņabērnam saimniece var iedalīt savu darbiņu, lai zupas vārīšana virzītos uz priekšu krietni vien raitāk. Kāds var saskaldīt malku, cits – sagadāt iekuru, vēl kāds doties uz dārzu pēc zaļumiem vai uz pagrabu pēc produktiem.

Viens no mūsu piedāvāto zupu lielākajiem plusiem ir tāds, ka nekas nav atsevišķi jāapcep, jo visas sastāvdaļas var pagatavot vienā katlā. Arī produktu sasmalcināšānu, kas, uz ugunskura vārot zupu, ir pats laikietilpīgākais un ķēpīgākais darbiņš, saimniece var uzticēt mazāk sagurušajiem jāņabērniem, tad atliks tikai visu sabērt vienā katlā un gaidīt, kad spēcinošais virums būs gatavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!