Maizes grauzdiņi
Foto: Shutterstock
Grauzdētas rupjmaizes stienīši, kas bagātīgi aizdarīti ar ķiplokiem, ir "kreptīga" uzkoda, kas īpaši labi smeķē ar glāzi vēsa kvasa vai alus, tādēļ tiem noteikti būtu jāatvēl vieta uz Līgo svētku galda. Un, ja vēl klāt tiks pasniegta kāda garda mērcīte vai pašgatavots smēriņš, tad grauzdiņu bļoda, lai cik liela būdama, tukšosies zibenīgā ātrumā.

Maizes grauzdiņus var gatavot no dažādu veidu maizes, bet tradicionāli šim mērķim tiek izmantota rupjmaize, "ķieģelītis" vai saldskābmaize.

Ja ķiploku grauzdiņus gatavosi pirmo reizi, izlasi šo recepti un seko tās padomiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!