zemenes salāti ēdiens
Foto: Shutterstock
Zemenes lielākoties esam raduši izmantot dažādos desertos, saldos konditorejas izstrādājumos un ievārījumos, bet reti kurš iedomājas, ka šīs ogas, kas mēdz būt ne vien izteikti saldas, bet arī patīkami skābenas, var būt gards un pievilcīgs dažādu vasarīgu salātu papildinājums. Mūsu krājumos ir 10 izmēģināšanas vērtas receptes.

Svaigi, viegli lapu sālāti, kuros pavīd pa kādai koši sārtai zemeņogai, būs īsti piemēroti gan vieglām, vasarīgām maltītēm, gan skaisti izskatīsies uz svētku galda.

Spināti, romiešu salāti, rukola un ledussalāti – kā salātu pamatu vari izmantot jebkurus zaļos salātus vai to maisījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!