"Balto" auksto zupu garšas uzlabošanai Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā un citās postpadomju valstīs tiek izmantotas sinepes un mārrutki – asums, kas ir tīkams un pazīstams arī mūsu garšas kārpiņām. Savukārt bulgāri auksto zupu bagātīgi aizdara ar ķiplokiem. Šīs pikantās garšas ir kā radītas, lai sagatavotu jaunajai darba nedēļai svētku mielastu nogurdināto organismu, palīdzot kuņģa darbībai atgriezties ierastā ritmā.
Pašraudzētam "dzīvajam" kvasam (receptes atradīsi šeit), kas tiek izmantots okroškas aizdaram, ir raksturīgs rūgšanas process: veidojas labdabīgas baktērijas un organiskās skābes, kas uzlabo gremošanas procesu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit