Foto: Shutterstock
Kā liecina "Tasty" novērojumi, dažādās Latvijas malās jau iespējams iegādāties pirmās vietējo audzētāju izlolotās sārtvaidzītes. Tādēļ pašmāju zemeņu sezonu oficiāli varam pasludināt par atklātu, par godu šim iepriecinošajam faktam pagatavojot kādu garšīgu kūku.

Bet – kuram gan tik jaukās, siltās dienās ir laiks un patikšana karsēt cepeškrāsni un svīst pie plīts? Šajā gadījumā ideāls risinājums ir kūkas, ko var pagatavot bez cepšanas, pamatnei izmantojot jau gatavus veikalā nopērkamos biskvītus, "dāmu pirkstiņus" vai sasmalcinātu cepumu masu, kas samaisīta ar kausētu sviestu.

Arī pildījuma vai krēma gatavošana, sekojot receptes norādījumiem, būs pa spēkam pat iesācējiem. Svarīgākais uzdevums, gatavojot neceptās kūkas, ir "sadraudzēšanās" ar želatīnu, lai pildījums sastingtu un kūka būtu viegli sagriežama.

Zemeņu kūku pildījumam nereti tiek izmantoti dažādi jogurti, jo to maigā, svaigā garša lieliski sader ar ogām. Nav mazvarīgi arī tas, ka jogurts satur daudz mazāk kaloriju nekā putukrējums, krēmsiers vai maskarpone. Te atradīsi trīs maciņam draudzīgus variantus, ar kādiem produktiem, gatavojot kūku, var aizstāt dārgo "kaloriju bumbu" – maskarponi.

Ja nu tomēr tev ir nepārvarama vēlme nobaudīt tikko no krāsns izvilktas, vēl siltas zemeņu kūkas šķēli, ko pilnai laimei vari pasniegt ar vaniļas plombīra bumbu, tad mums krājumos ir arī pavisam vienkārši pagatavojamas ātrās zemeņu kūkas recepte, ko noteikti būs pa spēkam izcept pat pirmklasniekam.

Lai labi garšo!

Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Zemenes un rabarberi – vai var būt vēl labāka savienība? Klasiskākā recepte, kur šo apvienību izmantot, būtu plātsmaize vai kāda biskvīta kūka ar olbaltuma cepurīti, taču, iemēģinot roku necepto siera kūku gatavošanas varā, pārliecinājos, nevar būt nekas labāks par šo. Saldās zemenes, skābenie rabarberi un krēmsiers ir tik dievīga kombinācija, no kuras var pat rasties atkarība.

Lasīt vairāk

Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.

Lasīt vairāk

Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Svaigās siera kūkas visnotaļ ir dievīgs kārums. Interesantākai garšai pamēģini to pagatavot ne vien no svaigā siera, bet pievieno tam jogurtu un putukrējumu, kā arī zemeņu gabaliņus. Šo recepti piedāvā kulinārās studijas "Viesistaba Vintage" šefpavārs Gatis Grosbergs.

Lasīt vairāk

Kārdinošā 'Snickers' siera kūka bez cepšanas

Foto: Kristīne Taujena

"Fantastiski garšīga siera kūka, ko īpaši novērtēs "Snickers" batoniņu cienītāji. Labā ziņa ir tāda, ka šo kūku varēs pagatavot arī tie kārumnieki, kam nav cepeškrāsns," stāsta receptes autore Kristīne Taujena.

Lasīt vairāk

Svaigā zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.

Lasīt vairāk

Svaigēdāju siera kūka

Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…

Lasīt vairāk

Ātrā zemeņu kūka iesācējiem

Foto: Vida Press

Ātri pagatavojama un vasarīga zemeņu kūka, kas izdosies pat iesācējam.

Lasīt vairāk

Maigā jogurta–zemeņu kūka bez cepšanas

Foto: Kristīne Taujena

Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.

Lasīt vairāk

Grēcīgā šokolādes kūka ar ogām un krēmsieru

Foto: DELFI

Pašā vasaras pilnbriedā tapa šī grēcīgi gardā un vieglā šokolādes kūka, kurai kā punkts uz "i" tika uzliktas pašu dārzā lasītās aromātiskās zemenes, bet droši vari izmantot arī avenes, upenes, jāņogas, mellenes vai citas sezonā aktuālās ogas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!