zemeņu kūka gatavot ēdiens
Foto: Shutterstock
Kā liecina "Tasty" novērojumi, dažādās Latvijas malās jau iespējams iegādāties pirmās vietējo audzētāju izlolotās sārtvaidzītes. Tādēļ pašmāju zemeņu sezonu oficiāli varam pasludināt par atklātu, par godu šim iepriecinošajam faktam pagatavojot kādu garšīgu kūku.

Bet – kuram gan tik jaukās, siltās dienās ir laiks un patikšana karsēt cepeškrāsni un svīst pie plīts? Šajā gadījumā ideāls risinājums ir kūkas, ko var pagatavot bez cepšanas, pamatnei izmantojot jau gatavus veikalā nopērkamos biskvītus, "dāmu pirkstiņus" vai sasmalcinātu cepumu masu, kas samaisīta ar kausētu sviestu.

Arī pildījuma vai krēma gatavošana, sekojot receptes norādījumiem, būs pa spēkam pat iesācējiem. Svarīgākais uzdevums, gatavojot neceptās kūkas, ir "sadraudzēšanās" ar želatīnu, lai pildījums sastingtu un kūka būtu viegli sagriežama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!