Foto: Privātais arhīvs
Zemeņu sezona ir sākusies pilnā sparā, tādēļ jādomā arvien jauni veidi, kā pēc iespējas garšīgāk realizēt saldās odziņas. Māmiņdiena ir īstais brīdis, lai pagatavotu patiešām karalisku desertu – zemeņu tiramisu. Mēs apsolām, ka šis ogu, krēma un cukurotu cepumiņu kārtojums liks garšas kārpiņām notirpt no baudas. Un, kas pats labākais, to varēsi pagatavot bez cepšanas un vārīšanas.

Šis itāliešu deserts tradicionāli tiek gatavots no "savoiardi" cepumiņiem jeb "dāmu pirkstiņiem", kas izmērcēti stiprā espereso (kafija parasti tiek "uzfrišināta" ar šļuciņu amaretto, ruma vai cita stiprā alkohola) un kārtoti traukā, pamīšus ar saldu, treknu un gaisīgu maskarpones-olu krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!