Foto: Shutterstock kolāža
Daudzi dārzeņi kļūst baudāmāki, tiekot termiski apstrādāti, savukārt tomātu aromātu vislabāk var sajust, tieši baudot tos svaigā veidā. Kurš gan nezina, cik debešķīgi garšo tikko siltumnīcā noplūkts, saulē sasilis tomātiņš, kas sagriezts šķēlēs un pārkaisīts ar šķipsnu sāls? "Tasty" recepšu krājumos atradām 17 receptes, kas nenodarīs postu tavai figūrai un pierādīs, ka tomātus var pagatavot garšīgi arī bez majonēzes un krējuma aizdara.

Tomātu šķēles izkārtojot pamīšus ar mocarellas siera ripiņām un papildinot ar svaigu baziliku, iegūsi itāliešu iecienītos, ģeniāli vienkāršos, bet ļoti garšīgos "Caprese" salātus, kas atrodami daudzu smalku restorānu ēdienkartēs.

Tomāti lieliski sader teju ar visu veidu sieriem – gan ar maigām mocarellas siera bumbām, gan ar pikantām zilā siera drupatām, krēmīgā brī šķēlītēm vai plānām cietā siera skaidām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!