smūtijs dzērieni upenes jāņogas vasara kokteilis
Foto: Shutterstock
Pirmās gailenes piemājas mežā, zobu ieciršana saules sasildītā tomātā, mutē ieslidināts jāņogu ķekars – man jūlijā vienmēr ir tik daudz sajūtu un garšu, ko ķert, tvert, izbaudīt un izgaršot. Kādas ir tavējās?

Vai ir jau paspēts mieloties ar kūpošiem pašmāju jaunajiem kartupeļiem, kas devīgi aizdarīti ar sviestiņu un latviešu nacionālo zaļumu – dillēm? Un vai pieliekamajā skumstošā trīslitru burka jau "iesvētīta" ar gurķiem, upeņu lapām un sālsūdeni? Ja nē, tad nebēdā – jūlijā tam visam būs gana daudz laika, galvenais, izbaudi šo mēnesi.

"Delfi" sociālo tīklu profilu satura redaktore Andra Čudare prot iedvesmot: "Jūlija svētlaime ir basām kājām iziet dārzā, pastāvēt zem ķiršu koka un mēģināt pārspēt kauliņu tālspļaušanas rekordu. Tāpat basām kājām dārzā nošķīt diļļu zaru un apēst turpat – nemazgātu. Jūlijs noteikti nav apelsīnu un ananasu laiks, bet kabaču ripiņas, laiviņas un pankūkas, aukstā zupa un vēsa kvasa glāze."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!