Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press/Shutterstock kolāža
Sagaidot kabaču sezonu, raža nereti ir tik bagātīga, ka nav ne jausmas, kā realizēt šo dārzeņu lērumu. Mēs iesakām pārbaudītu variantu – izmantot kabačus pankūku vai plācenīšu cepšanai, jo tas ir vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuves gudrībās.

Austrumeiropā, tajā skaitā Krievijā un no tās arī Latvijā, kabači ir ienākuši no Tuvajiem Austrumiem, kur kopš Bībeles laikiem ir izplatītas tā sauktās Libānas tipa šķirnes ar gaišas (baltas) krāsas augļiem. Tieši šī tipa šķirnes visvairāk patīk arī mūsu patērētājiem.

Rietumeiropā ir izplatītākas šķirnes ar tumši zaļiem augļiem, kuru vēsturiskā dzimtene ir Vidusjūras ziemeļu piekraste. Arī šodien vislielākais kabaču piedāvājums ES tirgū nāk no Itālijas un Spānijas, kur audzē tieši šķirnes ar tumši zaļu mizu, kas nu jau ir iemantojušas popularitāti arī Latvijas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!