Austrumeiropā, tajā skaitā Krievijā un no tās arī Latvijā, kabači ir ienākuši no Tuvajiem Austrumiem, kur kopš Bībeles laikiem ir izplatītas tā sauktās Libānas tipa šķirnes ar gaišas (baltas) krāsas augļiem. Tieši šī tipa šķirnes visvairāk patīk arī mūsu patērētājiem.
Rietumeiropā ir izplatītākas šķirnes ar tumši zaļiem augļiem, kuru vēsturiskā dzimtene ir Vidusjūras ziemeļu piekraste. Arī šodien vislielākais kabaču piedāvājums ES tirgū nāk no Itālijas un Spānijas, kur audzē tieši šķirnes ar tumši zaļu mizu, kas nu jau ir iemantojušas popularitāti arī Latvijas tirgū.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit