ceptas gailenes kartupeļi panna ēdiens
Foto: Shutterstock
Pārnesot no meža vai tirgus plača groziņu, kas līdz malām piepildīts ar skaisti oranžajām gailenēm, tā vien gribas uz līdzenas vietas ķerties pie sēņu tīrīšanas, lai pietuvinātu to mirkli, kad varēs uzdurt uz dakšas kūpošu jauno kartupeli, kas devīgi pārliets ar saldajā krējumā slīgstošu gaileņu mērcīti. Mieru, tikai mieru! Pirms ķerties pie sēņu gatavošanas, būtu jārod atbilde uz īsteni hamletisku jautājumu – mazgāt tās vai tomēr nemazgāt? Mums ir gan atbilde, gan vairāki risinājumi, gan 22 garšu kārpiņas kairinošas receptes.

Izrādās, ka pakļaut gailenes ūdens peldei nebūt nav laba doma, jo ilgstoši mērcējot, no tām sāks izdalīties rūgtvielas, rezultātā neglābjami sabojājot iecerētā ēdiena garšu. Lai atbrīvotu gailenes no skujām, smiltīm un dažādiem citiem gružiem, vislabāk tās notīri ar šim nolūkam atvēlētu zobu suku. Darbiņš var būt visai piņķerīgs, bet ar zobu sukas maigo sariņu palīdzību tas būs daudz ātrāk paveicams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!