Foto: DELFI
Tie, kas piedzīvojuši padomju laikus, noteikti atceras tādus leģendārus bērnībā baudītus desertus kā buberts, peldošās salas vai kakao krēms, kas tika devīgi pārliets ar ķīseli un pasniegts metāla trauciņā uz krēmīgi baltas plastmasas kājiņās. Lai cik jocīgi nebūtu, mūsdienās, kad saldo ēdienu dažādība ir neiedomājama un varam izbaudīt teju jebkuras pasaules malas desertu vēsmas, joprojām vienkāršo bērnu dienu kārumu garšas burvība ir nepārspēta.

Atstājām citai reizei kreptīgos "pončikus", "žagariņus" un "sirņikus", šoreiz atlasot 10 gaisīgu un vienkārši pagatavojamu saldo ēdienu receptes, kuru gatavošanai izmantojami vasaras sezonai aktuāli produkti – ogas, rabarberi un dažādi piena produkti.

Mūsuprāt, vasara ir īstais laiks, lai pagatavotu sev, bērniem vai mazbērniem kādu nostalģisku desertu un pakavētos saldās atmiņās par savām skaistākajām bērnības vasarām, kad zāle bija zaļāka un saule pavisam noteikti spīdēja spožāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!