Ar vistas filejas gatavošanu grūti nošaut greizi – tā labi garšos gan klasiskajā saldā krējuma mērcē ar šampinjoniem, gan sutinātā saldskābā mērcē ar papriku, ananasiem. Eksotisku garšu cienītājiem vērts izmēģināt kokosriekstu piena krēmīgumu, kas būs arī liesāka alternatīva saldajam krējumam.
Sātīgām vakariņām visai labi iederēsies kādu citrusu klātbūtne – citrons un apelsīns garšo dievīgi salikumā ar lieso gaļu. Patīkamu kraukšķīgumu mērcei piešķirs rieksti, bet neparastākas garšu nianses – sinepes, ingvers, sojas mērce vai zemesriekstu sviests.
Izvēlies sev kārdinošāko variantu un izbaudi vakariņu vēderpriekus!
Vistas fileja estragona mērcē
Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.