vistas filena krējuma mērce
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja ledusskapī ir vistas fileja, skaidrs, ka viens no vienkāršākajiem un gardākajiem veidiem, kā to izmantot, ir mērces pagatavošana, ko pēcāk pasniegt ar kartupeļu biezputru, makaroniem, dārzeņiem vai citām piedevām. Gan jau katram pūrā ir sava mīļākā recepte, kā sulīgi pagatavot vistas kumosiņus, taču radošām atkāpēm noderēs arī ''Tasty'' arhīvs.

Ar vistas filejas gatavošanu grūti nošaut greizi – tā labi garšos gan klasiskajā saldā krējuma mērcē ar šampinjoniem, gan sutinātā saldskābā mērcē ar papriku, ananasiem. Eksotisku garšu cienītājiem vērts izmēģināt kokosriekstu piena krēmīgumu, kas būs arī liesāka alternatīva saldajam krējumam.

Sātīgām vakariņām visai labi iederēsies kādu citrusu klātbūtne – citrons un apelsīns garšo dievīgi salikumā ar lieso gaļu. Patīkamu kraukšķīgumu mērcei piešķirs rieksti, bet neparastākas garšu nianses – sinepes, ingvers, sojas mērce vai zemesriekstu sviests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!