Tomātu pildīšana nav nekāda lielā māksla. Derēs jebkuri tirgū vai veikalā iegādāties tomāti. Jo lielāki, jo vairāk pildījuma varēs salikt, taču mazie ķirštomāti būs kā radīti uzkodu tapināšanai. Kas attiecas uz tomātu šķirnēm, izvēlies tos, kas ir stingri, jo tad tie cepšanas laikā labi saglabās formu, tāpat pievērs uzmanību tam, lai tie nav pārāk ūdeņaini, citādi traukā izveidosies zupa. Lai tomātus varētu pildīt, tie iepriekš jāizgrebj. Vispirms tomātam nogriež virsējo daļu, kas būs kā vāciņš, un tad ar karoti (piemēram, saldējuma vai melones grebšanas rīku) izņem mīkstumu un sēklas. Ir receptes, kurās izgrebto mīkstumu var izmantot pildīšanai, citos gadījumos to noteikti neizmet, bet pietaupi salātiem, zupai, sautējumiem, mērcēm vai kaut brokastu omletei.
Recepšu kolekcijas
Vakara nagla – pildīti tomāti: 10 receptes debešķīgi gardai maltītei
Tasty
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit