Kotletes ir viens no tiem ēdieniem, kas latviešu virtuvē top ja ne reizi nedēļā, tad mēnesī gan. Vasaras sezonai īpaši labi piestāv liesās, figūrai draudzīgās putna gaļas kotletes, tāpēc no arhīva izcēlām vistas gaļas kotletes, lai katrs var pagatavot ko sev tīkamu.
Tā kā putna gaļa ir ātri pagatavojama, kotlešu masas cepšana neprasīs arī tik daudz laika un vakariņas varēsi pasniegt jau visai drīzi. Tas, vai izmanto filejas, krūtiņas vai maltu vistas gaļu, paliek katra paša pārziņā, bet labā ziņa ir tā, ka gardi būs visos variantos. Interesantāku šo virtuves klasiku var padarīt ar panējumu, piemēram, rīvmaizes vietā izmantojot kukurūzas pārslas vai putraimus. Nebaidies eksperimentēt ar garšvielām – visai labi vistas gaļai piestāvēs paprikas pulveris, persilāde, citronpipari, karijs, tāpat sāls vietā kotlešu masai var pieliet šļuku sojas mērces. Asuma cienītāji var pievienot čili pārslas vai čili pulveri.
Vistas gaļa ļoti labi sader ar dažādiem dārzeņiem, tāpēc masai var piejaukt kukurūzu, papriku, zirnīšus vai ko citu, tāpat nesmādē svaigos zaļumus, kas gatavās kotletes ar zaļajiem gabaliņiem padarīs vēl kārdinošākas. Starp citu, salikums ar svaigu piparmētru un pētersīļiem garšo pat ļoti labi!