salāti, vīnogas, pusdienas, veselīgs uzturs
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kaut dzērves jau rindojas kāšos, skaļi apliecinot, ka ziema vairs nav aiz kalniem, septembra pēdējā nedēļa mūs ir patīkami pārsteigusi, palutinot ar īsteni vasarīgiem laikapstākļiem. Svaigi, viegli lapu salāti, kuros pavīd pa kādai sulīgai vīnogai, būs īsti piemēroti vieglai maltītei atvasaras garā, vēl jo vairāk tādēļ, ka pašmāju vīnogulāji šobrīd vai lūst no ogu pārbagātības.

Ja tomēr iegādāsies vīnogas veikalā vai tirgū, pirms lietošanas tās ļoti kārtīgi jānomazgā, jo ogas mēdz būt apsmidzinātas ar fungicīdiem, lai tik ātri nesabojātos, bet tos ir iespējams nomazgāt.

Vīnogas satur diezgan daudz fruktozes, arī daudz minerālvielu (magniju, dzelzi, kāliju), C vitamīnu un citus antioksidantus, turklāt tās droši var ēst pat gada vecumu sasnieguši mazuļi (uztura speciālistes viedokli par šo tēmu meklē te).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!