Neceptās siera kūkas ir, iespējams, viens no vienkāršākajiem kūku veidiem, kas būs pa spēkam pat tiem, kas kūku mēģinās gatavot pirmo reizi. Ja vēlies, lai pildījums ir figūrai draudzīgāks, izmanto liesu jogurtu, bet tie, kas šogad ir atmetuši ar roku domai atklāt pludmales sezonu, var droši iziet uz visu banku, baudot mellenes salikumā ar trekno, krēmīgi gaisīgo maskarponi.
Ja vēlies spert soli tālāk, apgūstot vēl neizmēģinātus kūku cepšanas trikus, uztapini melleņu tarti, drupanu drumstalkūku vai melleņu biskvītkūku ar gardu šokolādes krēmu.
Lai labi garšo!
Vienkāršā melleņu jogurta kūka bez cepšanas
Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.
Jogurta mīklas kūka ar mellenēm un citronu
Gaisīga un ļoti garda kūka ar mellenēm, kraukšķīgām mandeļu skaidiņām un aromātisko citronu. Ideāli pasniegšanai pie tējas vai kafijas.
Melleņu biskvītkūka ar ogām un baltās šokolādes krēmu
Sulīga, ar prāvu daudzumu vasaras ogām un atsvaidzinoša – tāda ir šī kūka, kas tapa mammas dzimšanas dienai par godu. Nebūt nav tā, ka šādas kūkas pagatavošana ir neiespējamā misija, atliek tikai apbruņoties ar vēlmi, vadīties pēc norādēm, un varēsi lepoties ar pašgatavotu un ellīgi garšīgu kūku.
Vienkāršā melleņu kūka
Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!
Siera kūka ar mellenēm atvasaras baudīšanai
Lai vai kā negribētos to atzīt, tomēr gada karstākā sezona pietuvojusies izskaņai, un 1. septembris jau klauvē pie durvīm. Taču septembra pirmā diena ir svētki, un kas gan būtu svētki bez kūkas? Neatkarīgi no tā, vai 1. septembris jūsmājās ir svētku diena vai nē, šī kūkas recepte ir tā vērta, lai to pagatavotu un gardu muti notiesātu gabaliņu, vai pat divus.
Kūka ar āboliem un mellenēm
Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Sulīgā melleņu drumstalkūka
"Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana. Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu. Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli, kas tā vien prasījās tikt likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka," – šādi savu kārdinošo recepti piesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Jogurta kūka ar mellenēm riekstu groziņā
Burvīgus groziņus var izcept, izmantojot nevis mīklu, bet samaltu riekstu masu, kas sajaukta ar medu un sviestu. Vispiemērotākie ir pekanrieksti vai valrieksti. Bet tie varētu būt arī lazdu rieksti vai kādi citi rieksti, kas garšo. Kūku var cept kā vienu lielu groziņu (tarti) vai kā vairākus nelielus groziņus.
Melleņu un mandeļu miltu pīrāgs
Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.
Vieglā melleņu siera kūka
Vieglā melleņu siera kūka bagātīgam svinību galdam.