Kaut veikalā nopērkams visai plašs klāsts dažādu vistas gaļas kūpinājumu un žāvējumu, vislabāk, nenoliedzami, garšo paša marinēta un nokūpināta vistiņa. Nebēdā, ja tev nav pieejama kūpinātava - vistu itin labi var nokūpināt arī visparastākajā grilā. Izsmeļošus padomus, kā to paveikt, sniedzām šeit.
Kad kūpinātas vai žāvētas vistas gabaliņš ir sarūpēts, puse darba jau ir paveikta un atliek vien izdomāt, ar kādiem produktiem gardo kūpinājumu "saprecināt". Ja vēlies, lai salāti ir viegli un vasarīgi, papildini tos ar sezonas sulīgajiem gurķiem, tomātiem un dažādām salātlapām, aizdaram izmantojot vien nedaudz citrona vai kāda cita citrusaugļa sulas. Ja vēlies, lai mērce ir pikantāka, citronu sulai vari pievienot sojas mērci, ķiplokus, saldo čili mērci vai sinepes. Majonēze, protams, jebkurus salātus padarīs gardākus, bet, rūpējoties par slaido līniju, labāk aizstāj to ar mazāk treknu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, piemēram, ķiplokotu mērci ar citroniem un piparmētrām (recepti meklē te).