Kaut veikalā nopērkams visai plašs klāsts dažādu vistas gaļas kūpinājumu un žāvējumu, vislabāk, nenoliedzami, garšo paša marinēta un nokūpināta vistiņa. Nebēdā, ja tev nav pieejama kūpinātava - vistu itin labi var nokūpināt arī visparastākajā grilā. Izsmeļošus padomus, kā to paveikt, sniedzām šeit.
Kad kūpinātas vai žāvētas vistas gabaliņš ir sarūpēts, puse darba jau ir paveikta un atliek vien izdomāt, ar kādiem produktiem gardo kūpinājumu "saprecināt". Ja vēlies, lai salāti ir viegli un vasarīgi, papildini tos ar sezonas sulīgajiem gurķiem, tomātiem un dažādām salātlapām, aizdaram izmantojot vien nedaudz citrona vai kāda cita citrusaugļa sulas. Ja vēlies, lai mērce ir pikantāka, citronu sulai vari pievienot sojas mērci, ķiplokus, saldo čili mērci vai sinepes. Majonēze, protams, jebkurus salātus padarīs gardākus, bet, rūpējoties par slaido līniju, labāk aizstāj to ar mazāk treknu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, piemēram, ķiplokotu mērci ar citroniem un piparmētrām (recepti meklē te).
Tiem, kas vēlas tiešām gruntīgi pavakariņot, iesakām pagatavot kūpinātas vistas salātus ar pupiņām. Arī jaunie kartupelīši šajā gadījumā būs gudra izvēle – marinēti vai mazsālīti gurķīši, kūpinātas vistas gabaliņi un krēmīga mērce piešķirs šim vienkāršajam ēdienam neatvairāmu garšu buķeti. Īpaši steidzīgie un izsalkušie kartupeļus var aizstāt ar makaroniem.
Klasikas cienītāji noteikti novērtēs laika gaitā pārbaudīto kūpinājuma un konservētu ananasu salikumu, bet eksperimentēt kārajiem noteikti jāizmēģina kūpinātas vistas un nektarīnu kombinācija.
Ķeries pie darba un izbaudi lielisko rezultātu, iedvesmojoties no mūsu sarūpētajām 14 idejām par tēmu "kūpināta vistiņa salātos", bet no vakariņām pāri palikušos salātus vari iesaiņot līdzņemšanai uz darbu.
Lai labi garšo!
Vistas–ananasu salāti ar sieru un valriekstiem
Gardi un sātīgi kūpinātas vistas un ananasu salāti, papildināti ar kraukšķīgiem valriekstu gabaliņiem, ir pagatavojami zibens ātrumā, kad viesi jau teju klauvē pie durvīm.