Tā kā kabaču un cukīni garša ir neitrāla, tie saderēs teju ar visiem dārzeņiem. Ja vēlies, lai krēmzupa ir sātīgāka, ietumē to, pievienojot katliņa saturam kādu kartupeli. Košāku krāsu zupa iegūs, ja pievienosi gabaliņu ķirbja vai košos jaunās ražas burkānus. Aromāta piešķiršanai vari izmantot jebkādus svaigos sezonas zaļumus – sākot ar šobrīd visur esošajām dillēm un beidzot ar reibinoši smaržojošo baziliku. Tikai atceries, ka zaļumus zupai jāpievieno mirkli pirms pasniegšanas, lai tie nezaudētu savu aromātu.
Arī biezzupas treknuma pakāpi katrs var variēt pēc patikšanas: kad katliņā apcepti sīpoli, puravi, ķiploki un garšsaknes, kā arī kabaču gabaliņi, tiem var pievienot ūdeni vai buljonu – tik daudz, cik biezu zupu vēlies. Kad dārzeņi sablendēti, zupa būs vēl garšīgāka, ja tai pievienosi pienu un pagaidīsi, kad zupa "uzmetīs burbuli". Bet kaloriju neskaitītāji var droši uzlabot zupas garšu ar saldo krējumu vai krēmīgo kokosriekstu pienu, lai krēmzupa iegūtu īpaši samtainu garšu un patīkamu tekstūru.