kokteilis vasara svelme tveice dzērieni smūtijs
Foto: Shutterstock
Liela glāze svaigi pagatavota zaļā kokteiļa jeb smūtija, ko var nesteidzīgi malkot, sūcot caur salmiņu, ir lieliska smagu brokastu ēdienu alternatīva. Veselīgais un vitamīniem bagātais dzērien-ēdiens tevi atspirdzinās, sniegs sāta sajūtu un, pretēji ceptām olām ar speķi, piešķirs arī patīkamu vieglumu, teju vai ceļot spārnos un jau no paša rīta noskaņojot jauniem varoņdarbiem.

Vasara, kad, kur vien paveries, valda vietējo augļu, sulīgu ogu un tikko no dobes izceltu dārzeņu un zaļumu pārbagātība, ir īstais laiks, kad izmēģināt dažādas zaļo kokteiļu kombinācijas, sev tīkamās proporcijās papildinot tos ar dažādiem riekstiem, sēklām, auzu pārslām, labumu atšķaidīšanai izmantojot mandeļu, rīsu, sojas u.c. pienus, kā arī kefīru, paniņas un citus piena produktus.

Šajā padomrakstā uzzināsi, kas jāņem vērā, lai pagatavotu smūtiju, kura garša neliks tev vilties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!