Ssohk - 16195
Foto: Shutterstock
Ārzemniekiem noteikti nav saprotama lielu un mazu latviešu sajūsma, uzzinot, ka galdā tiks celta bļoda ar dillēm bagātīgi pārkaisītiem tupeņiem, ko varēs aizdarīt ar krējumotu biezpienu, pilnai laimei piekožot klāt kreptīgu siļķīti. Tradicionāli šo ēdienu, kas daudziem ir tuvs teju vai gēnu līmenī, pasniedz ar sālītu siļķi, bet šoreiz rosināsim interpretēt par klasikas tēmu, ļaujoties nelielām liriskām atkāpēm.

Ja ir tikai pāris gabaliņi sālītas siļķes, bet jāpabaro lielāks ēdāju daudzums, labs veids, kā vērst situāciju par labu, neekonomējot uz garšas rēķina, ir sātīga aukstā vai siltā siļķu mērce.

Siltā siļķu mērce latgaliešu gaumē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!