Starp citu, viens no iemesliem, kādēļ grilu vajadzētu kurināt biežāk, ir fakts – ka grilēšana ir veselīgāka nekā produktu cepšana uz pannas, jo nav nepieciešams izmantot papildu taukvielas, turklāt, grilējot produktus, to poras noslēdzas un tie patur sevī visas vērtīgās vielas. Grilēšana prasa arī īsāku laiku nekā citi ēdiena gatavošanas veidi. Piemēram, mazāki gaļas gabaliņi jācep 20 minūtes, cūkgaļas karbonādes – aptuveni 12 minūtes, desiņas – 6 minūtes, bet garneles uz iesmiņiem ir gatavas 2–3 minūtēs.
Sulīgs liellopa steiks Argentīnas virtuves labākajās tradīcijās, meksikāņu vistas iesmiņi, turku kebabi ar pikantu liellopu gaļas pildījumu, marokāņu garšvielām bagātināts kalmārs vai asie vistas spārniņi jamaikiešu gaumē – izvēlies recepti un dodies kurināt grilu!
Lai labi garšo!
Grilēti vistas šķiņķīši portugāļu gaumē
Mazliet pikanti vistas šķiņķīši grilēšanai, kas iemarinēti barbekjū mērcē. Kad gatavi, baudi kopā ar svaigajiem salātiem vai dārzeņiem.
Argentīniešu vistas filejas asado
Vistas fileja pirms grilēšanas tiek marinēta aromātiskā citrusu marinādē vismaz 4 stundas.
Grilēts kalmārs marokāņu gaumē
Mazliet neparastāka grilējamā maltīte – kalmāri marokāņu gaumē. Interesantā jūras velte būs pietiekami pikanta, pateicoties ne vien ķiplokiem, bet arī maltajam koriandram, svaigajiem garšaugiem un citronu sulai.
Jēra ļuļa - kebabs
Grilēts ļuļa kebabs no jēra gaļas - labākajās Kaukāza tradīcijās.
Grilētas austeres Ņūorleānas gaumē
TABASCO® piparu mērce visā pasaulē zināma kā aso mērču līdere. Mērci 1868. gadā ASV radīja baņķieris Edmunds Maklehenijs, kuram bija apnicis pliekanais un garlaicīgais Luizianas ēdiens. Šo mērci šodien pazīst visā pasaulē un to joprojām ražo viņa pēcteči. TABASCO® mērce ir asa mērce, tomēr to līdzīgi kā sāli un piparus var pievienot ēdienam arī tie, kas nav lieli pikanto ēdienu cienītāji. Mērce ēdienam jāpievieno tieši tik daudz, lai tā atraisītu ēdiena garšu. Pievienota nelielos daudzumos (pāris pilieni) tā atver ēdienam pašam raksturīgo garšu. Gatavojot ar TABASCO® mērci der atcerēties, jo vairāk taukvielu ēdiens satur, jo drošāk to var pievienot. Piedāvājam lielisku austeru recepti Ņūorleānas stilā.
Vistas spārniņi jamaikiešu gaumē
Eksotiskā marinādē pagatavoti vistas spārniņi, par kuru izcilo garšu gādā saldie jamaikiešu pipari. Piemēroti cepšanai ne vien uz grila, bet arī cepeškrāsnī. Lieliski garšos kopā ar rīsiem un lapu salātiem.
Pildītās meksikāņu 'pankūkas' - kesediljas
Ātra un vienkārša brokastu recepte, ko piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Gardie doner kebabi ar liellopa gaļas pildījumu
Kebabus pagatavot mājās nav nemaz tik sarežģīti. Protams, tas prasa nedaudz vairāk laika un pūļu, nekā kebabnīcas apmeklējums, bet, paaicinot talkā ģimeni vai draugus, drīz vien varēsiet mieloties ar gardum gardiem kebabiem, turklāt, izbaudot patīkamo apziņu, ka varat būt pilnīgi droši par to, kas ir kebabu pildījumā.
Liellopa iesmi ar japāņu salātiem
Grila sezonas sākumam piedāvājam izmēģināt marinētu liellopa gaļu austrumu gaumē.
Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē
Tuvojas Līgo svētki, kad līdzās tradicionālajiem ēdieniem liekam galdā arī uz iesmiem ceptu gaļu. Šis būs vispiemērotākais brīdis, lai pamielotu savus draugus ar melno cūkgaļas bārkekjū amerikāņu gaumē, ko piedāvā Džeimijs Olivers.
Vistas gaļas iesmiņi ar zemesriekstu mērci
Pikanti vistas gaļas iesmiņi, kurus pagatavot uz grilpannas vai cepeškrāsnī. Būs lieliski piemēroti tikko vārītiem, kraukšķīgiem brūnajiem rīsiem, uz šķīvja klāt liekot lapu salātus.
Meksikāņu vistas iesmiņi
Meksikāņu vistas iesmiņi "īstu asumiņu" cienītājiem.
Grilēti vistas filejas un čorizo desas iesmiņi
Vistas filejas un čorizo kebabus var grilēt vai arī cept uz grila pannas. Tos pasniedz ar gardo vīna un sviesta mērci un zaļajām olīvām.
Marinēts liellopa cepetis ar čimičuri mērci
Īpašiem viesiem – marinēts liellopa filejas cepetis ar čimičuri mērci.