Plūmju kūkas – saldskāba garšu harmonija katrā šķēlē: 7 kārdinošas receptes
Foto: Shutterstock
Plūmju sezona jau tuvojas beigām, tādēļ tieši šobrīd pašu dārzā ievāktie vai nopirktie augļi būs īpaši sulīgi. Visticamāk, arī kāre plūmes apēst svaigā veidā, sacenšoties ar bērniem, kurš tad tālāk aizspļaus kauliņu, jau ir remdēta, tādēļ laiks piesmaržināt māju, pagatavojot kādu gardu kūku vai pīrāgu. Plūmju kūkas ir īstena garšu harmonijas paraugstunda, jo skābenie, sulīgie un bezgala aromātiski augļi lieliski līdzsvaro biskvīta un krēma saldumu.

Sliņķudrošs un ļoti vienkāršs veids, kā tikt pie saldā plūmju kāruma, izvairoties no laikietilpīgas rosīšanās pa virtuvi, ir ātrā plūmju drumstalu kūka jeb krambls: cepamajā veidnē liec gabaliņos sagrieztas plūmes, pārkaisi ar cukuru un pārber ar drupačām, kas pagatavotas, uz ātru roku satrinot starp plaukstām sviestu ar miltiem un cukura piedevu.

Tad atliks tikai iešaut veidni krāsnī un gaidīt, līdz drumstalas kļuvušas skaisti zeltainas. Vēl silto kramblu aši liec uz šķīvja un papildini ar saldējuma bumbu, katrā kumosā izbaudot kraukšķīgo drumstalu, siltas plūmju mērces un vēsa saldējuma perfekto trio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!