Domājot par to, ko tad likt sautējuma katliņā, vari neuztraukties, jo nav tādas nepareizās kombinācijas – viss atkarīgs no tā, kādi dārzeņi ir tava personīgā topa augšgalā, tos tad arī izmanto sautējuma pamatā, pa druskai pievienojot arī kādus vēl neiepazītus eksemplārus, lai pakāpeniski pierastu un "iedraudzētos" ar tiem.
Lai sautējums būtu gardāks, iepriekš nedaudz apcep dārzeņus – vislabāk sviestā, jo tas piešķirs ēdienam īpaši patīkamu garšu. Ja nevēlies uzņemt liekas kalorijas, apcepšanas fāzi vari izlaist, saliekot visus dārzeņus katliņā, pārlejot ar nelielu daudzumu buljona vai ūdens un zem vāka lēni sutinot, līdz tie ir mīksti. Nepievieno pārāk daudz šķidruma, lai sautējums nebūtu pārlieku šķidrs, jo arī no dārzeņiem izdalīsies sula.