kāpostu salāti
Foto: Shutterstock
Rudenī, kad kāpostgalvas teju vai sprāgst pušu no sulas pārpilnības, salāti labākais veids, kā izgaršot šo veselīgo dārzeni. Pagatavojot tos lielā bļodā vai pietūcījot pilnu trīslitru burku, varēsi ar kāpostu salātiņiem mieloties vairākas dienas, jo iestāvoties tie kļūs vēl sulīgāki un gardāki.

Galvenais priekšnosacījums, lai kāpostu salāti izdotos garšīgi, ir to pareiza sašņikāšana. Te nu katram ir sava pārbaudītā metode – kāds izmanto virtuves kombaina sniegtās priekšrocības, cits liek lietā dārzeņu mandolīnu, vēl kāds uzticas tikai savam acumēram un svaigi uzasinātam nazim. Nav būtiski, kādu metodi izvēlēsies, vien izvairies smalcināt sulīgās kāpostu lapas pārāk sīkos gabaliņos (īpaši jāuzmanās, izmantojot virtuves kombainu), jo tad kraukšķīgu salātu vietā iegūsi bezveidīgu, atsulojušos masu.

Lai kāposti kļūtu sulīgāki, tos pēc sašķērēšanas vajag satrīt starp plaukstām vai kādu brīdi pamīcīt ar rokām. Tad tiem vari pievienot pārējās sastāvdaļas un mērci. Burkāni, selerijas sakne vai kāti, paprika un āboli ir tradicionālas kāpostu salātu sastāvdaļas, bet praksē pārbaudīts, ka itin labi ar pašmāju kāpostiņiem "sapas" arī eksotiskāki augļi kā, piemēram, mango, apelsīni, nektarīni vai persiki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!