vārītas cūku pupas
Foto: Shutterstock
Sakņu dārzā ne visiem jau cūku pupas pākstīs nogatavojušās, bet tirgū gan tās pārdod pārpārēm, tāpēc pēdējais laiks atklāt cūku pupu sezonu ar maltīti, kas uzjundīs sentimentālas atmiņas.

Daudziem cūku pupas asociējas ar vasaras vakariem, kad lielā katlā novārītas pākstis, pēc tam vēl karstas tika šķetinātas ar pirkstiem, apkaisītas ar sāli un ēstas gardu muti, līdz vēders pilns. Atmiņām par godu noteikti iesakām tradīciju atkārtot un pirmās cūku pupas izbaudīt tieši tik vienkārši pagatavotas – sālsūdenī novārītas. Neaizmirsti par glāzi kefīra vai rūgušpiena!

Kā vārīt cūku pupas?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!