Ko celt galdā, lai ātri un garšīgi paēdinātu visu ģimeni bez liekiem pūliņiem? Makaroni kombinācijā ar malto gaļu vienmēr ir trāpījums desmitniekā, turklāt šo klasisko divsavienību iespējams pagatavot daudz un dažādos garšīgos veidos.
Viens no pirmajiem variantiem, kas nāk prātā, domājot par makaroniem un malto gaļu, protams, ir itāliešu virtuves "zelta fonds" – spageti ar sātīgu un tumīgu Boloņas mērci. Rudens ir īstais brīdis, kad izmēģināt šo recepti, izmantojot sezonas sulīgos tomātus, burkānus, sīpolus, selerijas un aromātiskus garšaugus. Šļuciņa vīna šim demokrātiskajam ēdienam piešķirs restorāna maltītes cienīgu garšu, turklāt maltīte visai ģimenei izmaksās tik, cik viena porcija "ragù alla bolognese" glaunā restorānā.
No maltās gaļas var ne tikai pagatavot dažādas mērces, kotletes vai gaļas bumbiņas, bet arī izmantot to gardām zupām, papildinot ar dažādu formu pastu. Viena no ātrāk un vienkāršāk pagatavojamām ir frikadeļu zupa, tikai šoreiz kartupeļus aizstāj ar pāris saujām pastas. Ja vēlies ģimeni pārsteigt ar ko mazāk ierastu, tad pildi frikadeļu masu iepriekš apvārītos gliemežvāku formas makaronos un sautē buljonā līdz gatavībai. Ja pirms pasniegšanas pārkaisīsi savu kulināro šedevru ar rīvētu cieto sieru un kapātām bazilika lapiņām, tad ovācijas garantētas!
Ļoti izsalkušiem vienkāršu un tradicionālu garšu kombināciju piekritējiem notekti būs pa prātam makaronu sacepums ar malto gaļu, papildinātu ar paprikas šķēlēm un sīpolu ripiņām un pārlietu ar ķiplokotu siera un majonēzes maisījumu, kas cepšanas laikā izveidos kārdinoši zeltainu un sulīgu garoziņu. Starp citu, tas ir lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos vārītos makaronus, turklāt maltīte būs gatava jau pēc 40 minūtēm.
Tievētājiem piemērota kombinācija būs pilngraudu makaroni (sāta sajūtu nodrošinās jau pāris ēdamkarotes) un tvaicētas tītara, vistas filejas vai liesas liellopa maltās gaļas bumbiņas – ja maltajai gaļai uz smalkās rīves pierīvēsi kādu burkānu, kabaci, selerijas sakni, papriku vai kāpostu, samazināsi kaloriju skaitu, turklāt bumbiņas tvaicēšanas procesā kļūs īpaši sulīgas. Pārējo šķīvja daļu piepildi ar sulīgiem dārzeņu salātiem un izbaudi veselīgo un gardo maltīti bez sirdsapziņas pārmetumiem!
Savukārt makaroni flotes gaumē palīdzēs aizceļot uz padomju laikiem, kad šis ēdiens bija īstena ēdnīcu klasika. Makaroni "pa flotski" garšos īpaši autentiski, piestrebjot klāt kefīru – it īpaši, ja tas būs ieliets "graņonkā".
Nu gan laiks norīt siekalas un steigties uz virtuvi, lai pagatavotu kādu no 17 "Tasty" piedāvātajām makaronu un maltās gaļas kombinācijām, ar kurām noteikti nenošausi greizi.
Lai labi garšo!
Ātrie 'flotes' makaroni ar malto gaļu
Kaut gan tradicionāli makaronus "po flotski" - daudzu kopš bērnības iemīļotu ēdienu gatavo, izmantojot gaļas konservus, mūsdienās, diemžēl kvalitatīvi konservi ir retums, tādēļ mēdzu tos aizstāt ar malto gaļu. Un arī šādi ir ļoti garšīgi!
Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem
Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.
Pasta ar Boloņas mērci
Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.
Tagliatelle ar malto gaļu
Itāļu virtuves klasika - pasta ar Boloņas mērci. Ja nevēlies pavadīt vakaru pie plīts, izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti pagatavošanai. Tagliatelle (vai jebkura cita veida pasta) makaroni, maltā gaļa, nedaudz dārzeņu un sarkanvīns. Gardas vakariņas garantētas!
Vienkāršā maltās gaļas mērce
Pagatavo maltās gaļas mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņu sacepumu, rīsiem, griķiem vai jebkuru citu garnīru.
Pildītie makaroni ar malto gaļu un siera mērci
Pildītie kaneloni ar malto gaļu un siera mērci - sātīgai un gardai pusdienu maltītei.
Makaronu un vistas gaļas sacepums ar mocarellu
Gards un sātīgs makaronu un vistas maltās gaļas sacepums. To sulīgāku padarīs tomātu mērce, bet īpaši sildošu sajūtu radīs izkusušais mocarellas siers.
Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums
Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.
Fusilli pasta meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu
Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem! Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.
Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu
Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.
Makaroni ar malto gaļu, šampinjoniem un dārzeņiem
Gardām pusdienām - makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem un šampinjoniem.
Lazanjas zupa
Man ļoti garšo lazanja, taču to ir grūti pagatavot, ja mājās ir tikai divi ēdāji. Es neprotu izcept mazu lazanju, tādēļ nolēmu būt oriģināla un pagatavot citādāku lazanjas versiju. Šoreiz - zupā!
Ātrā maltās gaļas un tomātu mērce ar timiānu
Maltās gaļas - tomātu un timiāna mērce gardai ātrai vakariņu maltītei.
Kaneloni ar maltās gaļas pildījumu un sieru
Kaneloni ar apceptu maltās gaļas pildījumu un dāsnu kūstoša siera kārtu - ideja fiksai maltītei.
Spageti ar maltās gaļas un sēņu mērci
Spageti ar gaļas mērci, šampinjoniem, tomātiem un papriku.
Pasta ar pikantām gaļas bumbiņām
Ļoti garšīga pasta ar pikantām gaļas bumbiņām tomātu bazilika mērcē.
Pasta ar malto gaļu un olīvām
Ātrām un sātīgām pusdienām - pasta ar malto gaļu un olīvām.