Ko celt galdā, lai ātri un garšīgi paēdinātu visu ģimeni bez liekiem pūliņiem? Makaroni kombinācijā ar malto gaļu vienmēr ir trāpījums desmitniekā, turklāt šo klasisko divsavienību iespējams pagatavot daudz un dažādos garšīgos veidos.
Viens no pirmajiem variantiem, kas nāk prātā, domājot par makaroniem un malto gaļu, protams, ir itāliešu virtuves "zelta fonds" – spageti ar sātīgu un tumīgu Boloņas mērci. Rudens ir īstais brīdis, kad izmēģināt šo recepti, izmantojot sezonas sulīgos tomātus, burkānus, sīpolus, selerijas un aromātiskus garšaugus. Šļuciņa vīna šim demokrātiskajam ēdienam piešķirs restorāna maltītes cienīgu garšu, turklāt maltīte visai ģimenei izmaksās tik, cik viena porcija "ragù alla bolognese" glaunā restorānā.
No maltās gaļas var ne tikai pagatavot dažādas mērces, kotletes vai gaļas bumbiņas, bet arī izmantot to gardām zupām, papildinot ar dažādu formu pastu. Viena no ātrāk un vienkāršāk pagatavojamām ir frikadeļu zupa, tikai šoreiz kartupeļus aizstāj ar pāris saujām pastas. Ja vēlies ģimeni pārsteigt ar ko mazāk ierastu, tad pildi frikadeļu masu iepriekš apvārītos gliemežvāku formas makaronos un sautē buljonā līdz gatavībai. Ja pirms pasniegšanas pārkaisīsi savu kulināro šedevru ar rīvētu cieto sieru un kapātām bazilika lapiņām, tad ovācijas garantētas!