Foto: Shutterstock kolāža
Silta zupiņa ar grūbu piedevu kā nekas cits palīdzēs sasildīt miesu un garu drēgnās dienās, kad rudens depresija jau glūn ap stūri. Grūbas ir īsteni latvisks produkts, kam ir lērums plusu: tās ir pieejamas visu cauru gadu, garšīgas, veselīgas un, kas nav mazsvarīgi – arī krietni lētākas kā rīsi, makaroni, kuskuss vai pat griķi. Saujiņu grūbu pievienojot teju jebkurai zupai, iegūsi tik sātīgu, samtaini maigu un tumīgu virumu, ka karoti no tā atraut būs teju neiespējami!

Grūbas ir nolobīti veseli vai šķelti miežu graudi – bagātīgs vitamīnu, minerālvielu, kā arī ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. Miežu graudi satur fluoru un selēnu, kā arī lielu daudzumu lizīna, kas nostiprina imūnsistēmu, tādēļ rudenīgi drēgnajā laikā grūbas būs lielisks ēdienkartes papildinājums

Vai zināji, ka tās jau izsenis tikušas izmantotas arī dažādās diētās un novājēšanas kūrēs? Izrādās, tas tādēļ, ka grūbas sniedz ātru sāta sajūtu, turklāt to sastāvā esošās šķiedrvielas izvada no organisma zarnu trakta šlakvielas un absorbē toksīnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!