sēņu zupa
Foto: Shutterstock
Nevar nepamanīt, ka šobrīd sociālo tīklu karstākais jaunums ir fotogrāfijas, kurās redzami sēņu pārpilni klūgu grozi, spaiņi, maisiņi un pat automašīnu "bagažnieki". Līdzās daudzu sēņotāju pacietīgi gaidītajām un beidzot sagaidītajām meža karalienēm baravikām, šobrīd pašā plaukumā ir arī beciņu, vilnīšu, rudmiešu un bērzlapju sezona. Arī gailenes, kas šovasar savus fanus priecēja ar īpaši bagātīgu ražu, turpina savu uzvaras gājienu, tādēļ namamātēm nākas domāt arvien jaunus veidus, kā sēnes "iemānīt" izlepušajiem mājiniekiem.

Viens no labākajiem veidiem, kā izbaudīt sēņu maigo, bet izteikto aromātu, ir dāžadas sēņu zupas. Turklāt, lai nenomāktu meža velšu garšu, zupu pareizāk būtu gatavot bez gaļas piedevas – ierādot sēnēm goda vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!