vinegrets
Foto: Shutterstock
Vinegrets ir pelnījis rudens sezonas salātu "karaļa" laurus, jo tieši šobrīd, izmantojot nule kā no dobes nākušos, no vitamīnu pārpilnības vai pušu sprāgstošos dārzeņus, izdosies pagatavot visgardāko un aromātiskāko vinegretu. Tālāk skaidrosim, kas vēl jāņem vērā, lai šie salāti izdotos tik apetītlīgi, ka tie varētu būt ne vien tavas ikdienas ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa, bet tos droši varētu celt galdā arī svētku reizē.

"Tasty" padomu dzīlēs un portālā "Spelo-zrelo" uzgājām astoņas viltības, ko vajadzētu ņemt vērā, gatavojot vinegretu.

1. Izmanto ar mizu vārītus dārzeņus – šādi gatavotas bietes, burkāni un kartupeļi būs aromātiskāki, un saglabās vairāk vērtīgo uzturvielu. Dārzeņus liec ūdenī, kad tas jau ir verdošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!