Ja vien virtuves krājumos ir saldais krējums, piens vai biezpiens, tad šos produktus varēsi izmantot pamatmasai. Krēma iebiezināšanai noderēs želatīns vai olu dzeltenumi, bet garšu saldajam kārumam piešķirs kakao, karotīte šķīstošās kafijas, vaniļa vai nedaudz kausētas šokolādes. Arī bez cukura noteikti neiztikt, jo krēmam ir jābūt saldam.
Ja gatavo vienkāršu putukrējuma krēmu, vienīgā lieta, par ko jāuztraucas, ir tas, lai saldais krējums pirms putošanas būtu auksts. Tiklīdz kā putukrējuma masai tiek pievienots kafijā vai kādā citā šķidrumā uzbriedināts želatīns, jāparūpējas, lai abas savienojamās masas iecilātu vienmērīgi. Tas arī būs garants tam, ka krēms tiešām sastings un būs gaisīgs. Bet smagnējākos olu krēmus galvenais ir gatavot noteiktā secībā un ievērot pakāpenisko karsēšanu, ja tie netiek cepti.