gulašs sautējums ēdiens
Foto: Shutterstock
Kāpēc tieši rudenī gulašs sanāks īpaši gards? Tādēļ, ka nupat kā ir novākti miltaini pašmāju kartupeļi, sīvi sīpoli un "nikni" ķiploki, tirgū nopērkamas īpaši leknas zaļumu buntes, bet tomātu pastas vietā gaļas gabaliņus varēsi peldināt aromātiskā biezenī, kas gatavots no mūsu pašu sulīgajiem tomātiem. Un ja vēl izdosies tikt arī pie kraukšķīgas vietējās siltumnīcās izlolotas paprikas, tad pilna laime garantēta! Atliek tikai uzzināt, kā rīkoties, lai visus šos lieliskos produktus nemākulības dēļ neaizlaistu postā, bet pārvērstu gulašā, kas ir tik gards, ka ar maizi jāizslauka bļodiņa.

Ungāri tradicionāli gulašu gatavo no liellopa gaļas, bet itin gards gulašs sanāks arī no cūkas un pat vistas gaļas. Tā kā kvalitatīva un pēc iespējas svaigāka gaļa ir viens no galvenajiem gulaša izdošanās priekšnosacījumiem, tad labāk pērc to no vietējiem zemniekiem, specializētā gaļas veikalā vai jautā pēc labākajiem gabaliņiem pārbaudītam pārdevējam tirgū. Labāk neizvēlies jau sīki sagrieztus gabaliņus. Vislabāk būs, ja gaļu sadalīsi mājās aptuveni 3 cm biezos kubiņos. Vislabākie būs dzīvnieka pleca gabali, jo šāda gaļa gatavojot saglabās mitrumu, bet nav obligāti nepieciešams iegādāties vienlaidus karbonādes gabalu, gulaša pagatavošanai derēs arī šķiņķis vai pat gaļa ar kauliem – no gaļas varēsi pagatavot gulašu, bet kaulus izmantot buljonam.

Viltība, kā padarīt gaļas gabaliņus īpaši sulīgus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!