
Ungāri tradicionāli gulašu gatavo no liellopa gaļas, bet itin gards gulašs sanāks arī no cūkas un pat vistas gaļas. Tā kā kvalitatīva un pēc iespējas svaigāka gaļa ir viens no galvenajiem gulaša izdošanās priekšnosacījumiem, tad labāk pērc to no vietējiem zemniekiem, specializētā gaļas veikalā vai jautā pēc labākajiem gabaliņiem pārbaudītam pārdevējam tirgū. Labāk neizvēlies jau sīki sagrieztus gabaliņus. Vislabāk būs, ja gaļu sadalīsi mājās aptuveni 3 cm biezos kubiņos. Vislabākie būs dzīvnieka pleca gabali, jo šāda gaļa gatavojot saglabās mitrumu, bet nav obligāti nepieciešams iegādāties vienlaidus karbonādes gabalu, gulaša pagatavošanai derēs arī šķiņķis vai pat gaļa ar kauliem – no gaļas varēsi pagatavot gulašu, bet kaulus izmantot buljonam.