Maltās gaļas nenoliedzama priekšrocība ir tā, ka, salīdzinot ar gaļas gabaliņiem, zupā tā būs gatava daudz ātrāk. Lai zupiņa būtu vēl gardāka, kamēr pārējās zupas sastāvdaļas vārās, malto gaļu apcep, pievienojot kādu daiviņu sīki sakapāta ķiploka, sīpola, piparus un garšvielas, piemēram, ķimenes, kas cepoties kļūs īpaši aromātiskas.Ja vēlies, lai zupā būtu arī lielāki gaļas gabaliņi – gluži kā nelielas frikadeles, malto gaļu apcepot, nesasmalcini to viendabīgi, kā tas ierasts, gatavojot mērci, bet atstāj pannā dažāda lieluma gabaliņus.
Pie sildošas zupiņas baudīšanas varēsi ķerties pavisam ātri, ja, kamēr cepas gaļa, pārliesi ar verdošu ūdeni un uzvārīsi ziemā ieburkoto biešu zupas, rasoļņika vai sēņu soļankas sagatavi. Atliks tikai pievienot apceptos gaļas gabaliņus karstajam virumam un sagaidīt, kad tas "uzmet burbuli", lai jau varētu liet gardo zupīti bļodā, pārkaisīt ar svaigi kapātiem zaļumiem un kāri ēst, aizdarot ar karoti skāba krējuma un piekožot maizes riku.