Foto: Shutterstock kolāža
Viltotais jeb falšais zaķis ir lieliska kotlešu alternatīva ar veselu virkni priekšrocību. Šī ēdiena gatavošana aizņems daudz mazāk laika, jo nenāksies tērēt laiku kotlešu lipināšanai, nebūs arī jānopūlas, stāvot pie plīts un uzpasējot pannu, varēsi izmantot daudz mazāk eļļas un ļaut vaļu fantāzijai, papildinot maltās gaļas masu ar dažādiem gardiem pildījumiem.

Šī ēdiena gatavošanai vari izmantot jebkāda veida malto gaļu, ko sagatavo gluži tāpat, kā to dari, gatavojot kotletes. Sulīgumu gaļai piešķirs uz smalkās rīves pierīvēts burkāns, ķirbis, neliels kabacis vai selerijas sakne. Vari pievienot arī uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu vai norīvētu tomāta mīkstumu. Ja iecerēts gaļas klaipiņu papildināt vai pildīt ar sāli saturošiem produktiem (kaperi, olīvas, siers, kūpinājumi), tad pievieno mazāk sāls maltās gaļas masai.

Viltotā zaķa pildīšanai vari izmantot iepriekš izmērcētas žāvētās plūmes, vārītu burkānu stienīšus, paprikas šķēles, cieti vārītas olas, apceptas sēnes, dažādu sieru vai šķiņķa kubiņus. Vari arī sagatavoto klaipiņu pirms cepšanas ietīt plānās bekona šķēlēs, kas apcepoties veidos zeltainu un kraukšķīgu garoziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!