Kaut tradicionāli harčo gatavošanai tiek izmantota jēra vai liellopa gaļa, laika ekonomijas nolūkos vari izmantot vistas gaļu, saīsinot procesu vismaz par pusotru stundu, jo vistas gaļas gabaliņi būs gatavi daudz ātrāk, it īpaši, ja iepriekš tos apcepsi.
Te atradīsi noderīgus padomus, kā pareizi vārāms buljons harčo zupas pamatam, kā sagatavojami produkti un kādā secībā tie pievienojami zupai, lai harčo izdotos tik gards, ka mēli var norīt.
Zupai īpašu smeķi piešķir grauzdēti, sasmalcināti valrieksti un plūmju mērce tkemali (kā to pagatavot, uzzināsi te), bet to droši vari aizstāt ar tomātu mērci, kečupu vai tomātu pastu. Savukārt kinzas vietā, ko gruzīni harčo gatavošanas nobeigumā dāsni pievieno zupai, vari izvēlēties kapātus pētersīļus, baziliku vai hmeli-suneli garšvielu maisījumu. Asuma pieregulēšanai izmanto kādu karoti adžikas vai smalki sakapātu čili piparu.
Svarīgi ir nepārcensties ar rīsu pievienošanu – ar pāris saujām graudiņu, kas iepriekš pārlieti ar aukstu ūdeni un kādu laiku mērcēti, būs gana, pretējā gadījumā tumīgās harčo zupas vietā iegūsi biezu putru.
Uz smalkās rīves sarīvēti vai caur spiedi izspiesti ķiploki harčo padarīs īpaši aromātisku, vien ņem vērā, ka tie jāiemaisa zupā tikai tad, kad katliņš nocelts no uguns. Kad zupa gatava, lej to bļodiņās un pasniedz ar krāsnī uzsildītu biezo lavašu.
Lai labi garšo!
Harčo ar liellopa gaļu
Harčo noteikti ierindojas starp tām zupām, kas kārtīgi pabaros vislielākos zupu skeptiķus, jo nepaēdis nevar palikt neviens – liellopa gaļa, rīsi, paprika, burkāni un dažādas garšvielas. Visa kā tik gana, un gala rezultāts nekad neliek vilties.
Harčo gruzīnu gaumē
Riktīgi gards harčo gruzīnu gaumē.
Ātrā tomātu zupa - harčo
Garda gruzīnu tomātu zupa - harčo, kas ir arī ātri pagatavojama.
Harčo ar jēra gaļu un kinzu
Harčo ar jēra gaļu un kinzu lej apaļās bļodiņās, klāt pasniedzot karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kinzas.
Harčo ar liellopa gaļu un papriku
Harčo - brangai pusdienu vai vakariņu maltītei.