Bērnības kārums – krāsnī cepti āboli: 13 receptes no vecmāmiņas pūralādes
Foto: Shutterstock
Ja līdz šim esi vairījies pagatavot pildītos ābolus, tā vietā izvēloties klasiskās ābolmaizes, tad pienācis brīdis ko mainīt. Krāsnī cepti āboli ir deserts, kas neprasa nekādus komentārus, jo tā garša visiem ir pazīstama jau kopš bērnības. Lieliskākais ir tas, ka šo saldo ēdienu ir praktiski neiespējami sabojāt, tādēļ ceptus ābolus var pagatavot pat bērni. Vienīgais nosacījums – izvēlies vienas šķirnes un aptuveni vienāda lieluma ābolus, bet pildījuma sastāvs un piedevas ir gaumes jautājums.

Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno mazliet medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.

Vēl viens variants, kā ābolus pārvērst nelielā kūkā ar pildījuma palīdzību, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!