Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno mazliet medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.
Vēl viens variants, kā ābolus pārvērst nelielā kūkā ar pildījuma palīdzību, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru.
Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.
Šī vienkāršā deserta maģija slēpjas arī debešķīgajā smaržā, kas tā vien vilina uz virtuvi kārumniekus. Kād cepto ābolu marža piepildījusi visu māju, ir laiks izvēlēties, ar ko tos papildināt, ceļot galdā. Vieni balsos par saldējumu, citi nepaslinkos un pagatavos vaniļas mērci (recepte te), vēl kāds, atceroties vecmāmiņas recepti, gardu muti notiesās cepto ābolu ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli. Un vēl karoti aplaizīs, jo tas taču ir tik garšīgi!
Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām
Cepti āboli ar kanēli un cukuru
Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu
Cepti ābolu vēdeklīši ar saldējumu
Cepti āboli ar pārslu pildījumu
Cepti āboli ar vaniļas mērci
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā
Cepti āboli ar kanēli un krējumu
Pildīti āboli ar cepumiem
Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.