skābēti kāposti ēdiens
Foto: Shutterstock
Nedēļas nogale, kad ir vairāk brīva laika, ir īsti piemērots brīdis jaunās kāpostu ražas skābēšanai un marinēšanai. Mājas apstākļos, it īpaši pilsētas dzīvokļa šaurībā, kāposti nav jāmarinē industriālos apjomos vai jāskābē milzīgā mucā – pietiks ar vienu vai divām trīslitru burkām. Ja esi iesācējs kāpostu ieburkošanas jautājumos, nebēdā – process nav sarežģīts, tas ir pa spēkam katram, tomēr nenāks par ļaunu, ja ņemsi vērā dažus padomus.

Lai ieskābētu vai iemarinētu nelielu daudzumu kāpostu, būs nepieciešama vien kāpostgalviņa, sāls, cukurs, etiķis un dažādas piedevas, piemēram, burkāni.

Kāpostiem burkānus var arī nepievienot, bet, ja tos izmanto, izvēlies pēc iespējas saldākus un sulīgākus. Noteikti burkānu vajag pagaršot. Ja tas nav salds un ir bezgaršīgs, tādu burkānu labāk nepievienot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!