klimpu zupa
Foto: Shutterstock
Kad apnicis zupas iebiezināt ar itāliešu makaroniem vai ķīniešu rīsiem, laiks atcerēties, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, un ķerties pie sentēvu metodēm, zupītes aizdaram pagatavojot ķiļķenus vai klimpas. Šoreiz piedāvāsim 10 gardu klimpu zupu receptes un iemācīsim gatavot četru dažādu veidu klimpas ēdienkartes dažādošanai.

Klimpu gatavošanai var izmantot ne vien visu iespējamo veidu miltus, bet arī rīvmaizi, man­nu, mai­zi vai kar­tu­pe­ļus – vār­du sa­kot, teju visu, kas ir pa rokai. Klimpas būt gan lēts un sā­tīgs pa­mat­ēdiens, ja pasniegsi tās ar skābo krējumu vai kādu mērci, gan arī pie­de­va ga­ļas, dār­ze­ņu, ziv­ju vai pie­na zu­pai.

Zupām paredzētajām klimpām var pie­vie­not sa­smal­ci­nā­tus sī­po­lus, ķiplo­kus vai zaļumus, sī­ki sa­griez­tu bekonu vai kūpinātu šķiņķi un dažādas garšvielas. Lai pie­šķir­tu klim­pām in­te­re­san­tā­ku krā­su, tām var pie­vie­not arī biešu sulu, to­mā­tu pas­tu, sablendētus spi­nā­tus, bur­kā­nu bie­ze­ni vai kurkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!