vistas cepetis āboli
Foto: Shutterstock
Ābolu daudzveidīgās pielietošanas dēļ ābele jau izsenis ir viens no populārākajiem augļkokiem latvieša piemājas dārzā. Ābolus lieto gan tautas medicīnā, gan skaistumkopšanā un, protams, arī kulinārijā. Lai gan pierasts uzskatīt, ka šis auglis izcili iederas tikai desertos, tā unikālo īpašību dēļ ābols plaši tiek lietots arī sāļajos ēdienos – kā uzkodās, tā pamatēdienos. "Tasty" krājumos uzgājām gan dažādus salātus ar ābolu klātbūtni, gan ābolos sutinātus sulīgus cepešus, gan zeltainas siermaizītes ar sulīgām skābenā augļa šķēlītēm un kartupeļu pankūkas ar ābolu mērci.

Par šī tik tradicionālā augļa ne tik ierasto ampluā un ābolu lielisko pielietojumu sāļajos ēdienos stāsta "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.

Garšas unikalitāte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!