Sulīga vistas krūtiņa ar apetītlīgi zeltainu, kraukšķīgu garoziņu ir bezgala kārdinoša, turklāt ar to var mieloties gan tie, kas vienkārši vēlas panašķēties ar ko garšīgu, gan sporta draugi un tievētaji. Tiesa gan, ja "sēdi uz diētas", kraukšķīgo ādiņu labāk atdod draugam, izbaudot vien maigo gaļu, kas slēpjas zem tās. Varētu šķist – ko gan jaunu vistas krūtiņas pagatavošanā var atklāt. Izrādās, šefpavāri māk pārsteigt un atrod aizvien jaunus veidus, kā padarīt labāku tik ierasto produktu – te atradīsi speciālistu noderīgos ieteikumus.
Ja ierastās filejas vietā gribas ko citādu, veikalu plauktos vērts pievērst uzmanību vistu šķiņķīšiem, kas ir viegli pagatavojami un gardi. Tos vērts izvēlēties jau tāpēc vien, ka gaļa ar garantiju vienmēr izcepsies mīksta un sulīga. Ērtāka gatavošana un ēšana, protams, būs tad, ja kauliņš būs jau izgriezts, taču sulīgāka gaļa viennozīmīgi būs ar visu kauliņu, tāpēc, ja tev nav iebildumu pret kauliņu ķidāšanu, labāk izvēlies tieši tos, bet te atradīsi 10 receptes – tik gardas, ka pirkstiņus aplaizīsi!
Arī krāsnī cepti vistu stilbiņi paši par sevi ir īstens gardums, kas no šķīvjiem pazūd vienā mirklī. Taču, ja tie vēl apviļāti kraukšķīgā mētelītī un novārīti eļļā, maltīte iegūst vēl jo labāku garšu. Ja vēl neesi sadūšojies šo gardumu mājās pagatavot pats, tad šeit meklē dažas viltības, kas gatavošanu padarīs vieglāku.
Pirms vistu spārniņus pārlej ar marinādi, nogriez tiem galus, jo tie satur maz gaļas un cepoties parasti apdeg, toties lieliski noderēs vistas buljona pagatavošanai.
Atlikušo spārnu pa skrimšļa locījuma vietu sagriez divās daļās – šādi sagatavoti spārniņi ātrāk izcepsies, turklāt arī mieloties ar tiem būs daudz parocīgāk. Te atradīsi piecas vienkāršas marinādes vistu spārniņiem, kas gluži vienkārši nevar neizdoties.
Lai labi garšo!