Foto: Shutterstock
Ja siera kūkas ir tava vājība, bet, apzinoties, ka vasara nav aiz kalniem, šis kārums ir smagu sirdi svītrots no ēdienkartes, rūpējoties par slaido līniju, tad mums tev ir laba ziņa! Vieglās un gaisīgās jogurta kūkas, it īpaši, ja tām nepievienosi pārlieku daudz cukura, būs lieliskas trekno siera kūku aizvietotājas, jo saturēs krietni mazāk kaloriju, nezaudējot ne nieka no burvīgās garšu buķetes.

Lai jogurta kūka būtu tik "nevainīga", cik vien iespējams, to var gatavot pat bez cepumu vai mīklas pamatnes – ieeļļotā silikona veidnē ber dažādas ogas, augļus, marmelādes gabaliņus, pārlej visu ar jogurta-želatīna maisījumu, liec ledusskapī un jau pēc pāris stundām varēsi kūku celt ārā no formas, griezt gabalos un baudīt.

Ja tomēr gribas izbaudīt ar kādu kraukšķi zem gaisīgās masas, pamatnei var izmantot apgrauzdētas auzu pārslas, sablendētus riekstus ar datelēm vai sasmalcinātas kukurūzas pārslas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!