Lai jogurta kūka būtu tik "nevainīga", cik vien iespējams, to var gatavot pat bez cepumu vai mīklas pamatnes – ieeļļotā silikona veidnē ber dažādas ogas, augļus, marmelādes gabaliņus, pārlej visu ar jogurta-želatīna maisījumu, liec ledusskapī un jau pēc pāris stundām varēsi kūku celt ārā no formas, griezt gabalos un baudīt.
Ja tomēr gribas izbaudīt ar kādu kraukšķi zem gaisīgās masas, pamatnei var izmantot apgrauzdētas auzu pārslas, sablendētus riekstus ar datelēm vai sasmalcinātas kukurūzas pārslas.
Lai labi garšo!
Cepumu – jogurta kūka ar persikiem
Cepumu – jogurta kūka ar persikiem, kura garšos gan lieliem, gan maziem.
Maigā jogurta–zemeņu kūka bez cepšanas
Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.
Nedaudz liesāka siera kūka
Vienkārša ceptās siera kūkas recepte ar krēmsieru un grieķu jogurtu. Saldināšanai cukura vietā izmanto medu.
Liesā mango kūka bez cepšanas
Gaidot pavasari, pagatavo saulainu mango kūku, kas priecēs ne tikai acis un garšas kārpiņas, bet arī spoguļa atspulgu. Var teikt, ka kūkā ir tikai labas lietas, tāpēc viens gruntīgs gabals lielu postažu pirms bikini sezonas noteikti nenodarīs. Turklāt mango satur daudz kālija un C vitamīna, vairāk par mango vērtīgo sastāvu lasi šajā rakstā.
Vienkāršā melleņu jogurta kūka bez cepšanas
Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.
Jogurta kūka ar mellenēm riekstu groziņā
Burvīgus groziņus var izcept, izmantojot nevis mīklu, bet samaltu riekstu masu, kas sajaukta ar medu un sviestu. Vispiemērotākie ir pekanrieksti vai valrieksti. Bet tie varētu būt arī lazdu rieksti vai kādi citi rieksti, kas garšo. Kūku var cept kā vienu lielu groziņu (tarti) vai kā vairākus nelielus groziņus.
Grieķu jogurta kūka ar žāvētām plūmēm un riekstiem
Ļoti garšīga kūka, kurā galveno lomu spēlē grieķu jogurts. Recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Mango želejas kūka
Gardā mango želejas kūka ar cepumu pamatni.
Jogurta desertkūka bez cepšanas
Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!